Monday, 28 March 2011

Ayam Panggang Spicy


Dalam gambar ni Ayam Panggang Spicy siap ade Kentang
So, masa perap ayam tu boleh perap kentang sekali dan
bakar je dengan ayam sekali...

Bahan-Bahan

1/2 ekor ayam
1 sudu besar serbuk kunyit / 1 inci kunyit
3 sudu Sos tiram
3 sudu besar madu

Bahan kisar ( kisar tu jangan halus sangat )

3 inci halia
1 sudu lada hitam ( ditumbuk )
1 batang serai
2 biji bawang besar
5 biji cili padi
sedikit gula
sedikit garam

Cara-cara

1. Masukkan bahan kisar dalam bekas / mangkuk + gaul dengan madu + sos tiram + kunyit. ( rase dulu ape yang kurang )
2. Masukkan ayam dan perap ( 1 - 3 jam...ikut la, lagi lama lagi sedap )
3. Pastu boleh bakar dalam suhu 160 - 200 darjah lebih kurang sejam gitu

No comments:

Post a Comment