Thursday 14 March 2013

ELLANIE'S SIMPLE TIRAMISU


Cadangan Hidangan : 1 Loyang (8 orang)

BAHAN2 :

1 Bungkus biskut merrie perisa cappucino / coffee
1 Panas (untuk rendam biskut)
1 kotak whipped Cream (200ml)
250 cream cheese
1 sudu essen vanilla
1 cawan gula halus / gula ising
Strawbery n Serbuk koko / milo (hiasan)

CARA2 :

1. Rendam biskut dalam air panas dan susu dalam bekas (lapisan pertama).
2. Rendam lagi untuk lapisan kedua (letak tepi dulu...jgn susun dulu)
3. Guna mixer - pukul cream cheese + whipped cream + essen vanila dan gula hingga kembang dan pekat
4. Letakkan dan ratakan cream yg kembang tadi atas lapisan pertama
5. Susun biskut yg telah direndam tadi dan ratakan cream diatasnya hingga habis
6. Taburkan serbuk milo / koko dan boleh buat hiasan strawberry 
7. Masukkan dalam peti sejuk selama 1 jam dan boleh dimakan


No comments:

Post a Comment