Monday 28 March 2011

Ayam Panggang Spicy


Dalam gambar ni Ayam Panggang Spicy siap ade Kentang
So, masa perap ayam tu boleh perap kentang sekali dan
bakar je dengan ayam sekali...

Bahan-Bahan

1/2 ekor ayam
1 sudu besar serbuk kunyit / 1 inci kunyit
3 sudu Sos tiram
3 sudu besar madu

Bahan kisar ( kisar tu jangan halus sangat )

3 inci halia
1 sudu lada hitam ( ditumbuk )
1 batang serai
2 biji bawang besar
5 biji cili padi
sedikit gula
sedikit garam

Cara-cara

1. Masukkan bahan kisar dalam bekas / mangkuk + gaul dengan madu + sos tiram + kunyit. ( rase dulu ape yang kurang )
2. Masukkan ayam dan perap ( 1 - 3 jam...ikut la, lagi lama lagi sedap )
3. Pastu boleh bakar dalam suhu 160 - 200 darjah lebih kurang sejam gitu

No comments:

Post a Comment